Inboedelverzekering voor studenten

We zijn allemaal wel eens onhandig. Daarom is er een inboedelverzekering voor studenten. Er valt een biertje over je laptop. Of je telefoon begeeft het onderweg naar college door waterschade. In dit geval is de kans groot dat het repareren (of opnieuw) aanschaffen van je spullen flink  in de kosten loopt.

Hopelijk ben je verzekerd en kun je in deze gevallen een beroep doen op je inboedelverzekering. Als je verzekeraar de schade vergoedt, kan dit je behoorlijk wat geld besparen. Daarom is het afsluiten van een inboedelverzekering voor studenten wel zo handig.

Wanneer een inboedelverzekering voor studenten?

In principe is het voor studenten altijd handig om een inboedelverzekering af te sluiten. Een ongeluk zit immers in een klein hoekje, een onbevoegde kan bijvoorbeeld iets uit je kamer stelen, of je magnetron vat plotseling vlam. Het moge duidelijk zijn dat je vaak meer kostbaarheden in huis hebt dan je zelf geneigd bent te denken. Daarom is het slim om je inboedel te verzekeren tegen onvoorziene omstandigheden. Valt je televisie van de muur? Dan kun je, in plaats van de kosten zelf betalen, de schade opvangen met de inboedelverzekering,

Dat geldt ook wanneer je bezoek hebt. Een ander kan net zo snel schade veroorzaken als jijzelf. Het is dan een fijne gedachte om verzekerd te zijn. Echter is het wel zo dat schade veroorzaakt door derden vaak wordt gedekt door de aansprakelijkheidsverzekering van de boosdoener.

Soms kun je weinig doen aan geleden schade. Als je kat bijvoorbeeld je dure blender van het aanrecht stoot is het prettig om de kosten van de blender (gedeeltelijk) terug te krijgen.

Meeverzekerd bij ouders

Als student kun je gedurende je studie ook meeverzekerd zijn op de polis van je ouders. Hiervoor is het wel belangrijk dat je bij je ouders thuis woont. Ook als je geen studie (meer) volgt ben je bij je ouders meeverzekerd zolang je thuis woont. Het meeverzekeren van de inboedel van kinderen is niet leeftijdsgebonden. Zodra je uit huis gaat wonen ben je zelf verantwoordelijk voor het afsluiten van een inboedelverzekering.

Stappenplan

Is er schade onstaan aan je inboedel? Geen paniek! Als je een inboedelverzekering hebt, kun je de geleden schade vaak vergoed krijgen door de verzekeraar. Vul de formulieren van de inboedelverzekering in. Op de formulieren leg je uit hoe de schade is ontstaan. Op basis hiervan neemt de verzekeraar contact met je op. Bovendien is het slim om bewijsstukken te maken, zoals foto’s van een kletsnatte iPad. De verzekeraar kan namelijk wensen dat je bewijsstukken opvoert. In dit geval kan zo’n foto behoorlijk van pas komen.