Hoe vergelijken wij inboedelverzekeringen

Inboedelverzekering.com is een website die oorspronkelijk alleen bedoeld was als informatieplatform. Met de tijd kregen wij echter steeds vaker de vraag of wij ook inboedelverzekeringen wilden gaan vergelijken. Om aan deze wens te voldoen maken wij inmiddels gebruik van een objectieve vergelijker.

Elke maand worden duizenden verzekeringen vergeleken. Met de vergelijker streven wij ernaar om onze website zo transparant en duidelijk mogelijk te maken voor onze bezoekers. Wij kunnen ons voorstellen dat u uzelf afvraagt hoe alles precies werkt en wat wij verdienen aan het vergelijken van verzekeringen. Hier hebben wij alle relevante gegevens voor u op een rijtje gezet:

Wat doen wij voor u?

Op inboedelverzekering.com kunt u verschillende inboedelverzekeraars en inboedelverzekeringen met elkaar vergelijken. Op deze pagina vertellen wij u welke diensten we aanbieden, hoe we hieraan verdienen en hoe we onze objectiviteit waarborgen. Daarnaast geven wij u meer inzicht in de totstandkoming van de resultaten in de vergelijker op onze website.

Het Inboedel Informatie Centrum (I.I.C.) biedt u de mogelijkheid om snel en eenvoudig diverse inboedelverzekeringen met elkaar te vergelijken. Via de website is het niet mogelijk om inboedelverzekeringen direct af te sluiten. Dit gebeurt altijd op de website van de verzekeraar, die tevens uw directe en vaste aanspreekpunt is (gedurende de looptijd van de verzekering).

Wij voorzien u niet van persoonlijk advies, maar geven u informatie op basis van ‘’Execution Only’’. Wat houdt dit precies in?

Het I.I.C. voorziet u van de juiste en benodigde informatie waarmee u uiteindelijk zelf de beste keuze kunt maken. U bent zelf dan ook eindverantwoordelijke bij het afsluiten van een inboedelverzekering.

Hoe volledig is de vergelijker?

Om u het beste resultaat te kunnen garanderen, is het van groot belang dat we u het meest volledige overzicht kunnen aanbieden. Wij streven er dan ook naar om alle aanbieders terug te laten komen in de vergelijker. Mocht u toch een verzekeraar missen, dan horen we dit uiteraard graag van u.

In principe vergelijken wij alle grote verzekeraars. Van deze partijen zijn wij op de hoogte van de meest recente voorwaarden en premies. Momenteel vergelijken wij:

 • ABN Amro
 • AEGON
 • ANWB
 • BLG
 • De Goudse
 • Ditzo
 • HEMA
 • Inshared
 • Klaverblad
 • Lancyr
 • Nationale Nederlanden
 • Nederlanden van Nu
 • Nowgo
 • Reaal
 • SNS
 • Unigarant
 • United Insurance
 • Verzekeruzelf
 • Zelf

Inboedelverzekering.com streeft naar volledigheid. Daarom vermelden wij tevens de tarieven van verzekeraars waarmee geen samenwerking is aangegaan.

De verzekeraars die niet in onze vergelijker zijn opgenomen hebben hun premies niet beschikbaar gesteld. Tevens kunnen dienstverlening en beperkende productvoorwaarden een reden zijn om een verzekeraar niet op te nemen in de vergelijker.

Hoe vergelijken wij?

Zodra u onze website bezoekt, krijgt u een overzicht van de verschillende aanbieders en bijbehorende premies te zien. Dit overzicht kun u vervolgens persoonlijker maken aan de hand van de filters aan de linkerkant. De vergelijker laat bijvoorbeeld een realistischer beeld zien wanneer uw gezinssamenstelling bekend is. Op dit moment kunt u dus ook beter vergelijken op basis van uw persoonlijke situatie.

Om de exacte premie van uw inboedelverzekering te kunnen berekenen, vragen we u om aan te geven welke pakketten u wilt verzekeren. Deze informatie wordt echter alleen gebruikt om de juiste vergelijking te kunnen maken. De gegevens die u in onze vergelijker invult worden dan ook niet opgeslagen, noch gebruikt voor andere doeleinden.

De verzekeraars waarvoor u in aanmerking komt rangschikken zichzelf vervolgens aan de hand van uw persoonlijke voorkeuren. Wanneer u een specifieke verzekeraar op het oog hebt, kun u ervoor kiezen om de verzekering direct af te sluiten via de knop ‘Ga verder’. Hierbij word u doorverwezen naar de desbetreffende pagina van de verzekeraar.

Omdat wij deze persoonlijke gegevens niet willen hebben sluit u een verzekering af bij de verzekeraar zelf, zonder verder contact met ons te hebben gehad. Met een mooi woord wordt dit ook wel Execution Only genoemd.

Hoe is onze Top5 opgebouwd

In onze Top5 rubriek vermelden we de premies van de vijf goedkoopste verzekeraars voor de inboedelverzekering. Hierbij gaat het om de ‘inboedelverzekering voor Particulieren’.

Wat is het verdienmodel van het IIC?

U kan via Inboedelverzekering.com gratis verzekeringen vergelijken. Het afsluiten van een verzekering wordt altijd gedaan op de website van de verzekeraar zelf, alwaar u beslist om daadwerkelijk over te gaan tot het afsluiten van de inboedelverzekering. Van een aantal verzekeraars krijgt Inboedelverzekering.com een vergoeding voor het afsluiten van een verzekering d.m.v. affiliate marketing. Hierbij maakt Inboedelverzekering.com gebruik van het affiliatenetwerk van Awin. Inboedelverzekering.com heeft zelf geen rechtstreekse contacten met verzekeraars. Dit is een bewuste keuze geweest met als doel om te allen tijde zo objectief mogelijk te blijven.

De vergelijker is gratis en voor iedereen vrij toegankelijk. Ook inboedelverzekeraars waar wij geen samenwerking mee hebben, worden gewoon meegenomen in de vergelijking. Hier ontvangen wij uiteraard geen vergoeding voor.