Inboedelverzekering vergelijken

Disclaimer: onderstaande tool is niet geschikt voor studentenkamers

Lees hier hoe wij onze vergelijking maken

Het vergelijken van inboedelverzekeringen

Heeft u waardevolle bezittingen in uw woning? Verzeker deze dan met een inboedelverzekering. Hiermee verzekert u uw bezittingen tegen materiële schade en diefstal. De verzekering dekt roerende zaken in en om uw woning, schuur en garage. Hiermee beperkt u financiële schade bij beschadiging of diefstal van bijvoorbeeld uw laptop, sieraden, mobiele telefoon of uw fiets. Bovendien is uw inboedel direct verzekerd tegen brand- en waterschade.

 

Wat verzeker ik met een inboedelverzekering?

Onder de inboedelverzekering vallen alle roerende goederen in en rondom uw woning. Dit zijn alle voorwerpen die u kunt oppakken en alles wat zonder beschadiging uit de woning kan worden verwijderd. Uw lampen vallen bijvoorbeeld onder inboedel. Goederen die niet zonder beschadiging kunnen worden verwijderd, zoals een parketvloer, vallen onder de verzekering voor uw onroerende goederen: de opstalverzekering.

 

Zo vindt u de goedkoopste inboedelverzekering

Als u uw gegevens aan de linkerzijde van onze vergelijker invult, vinden wij de voordeligste en/of beste verzekering voor uw situatie. De resultaten staan gesorteerd op verzekeringspremie per maand, waarbij de verzekering met de laagste premies bovenaan staan.

Vergeet bij het invullen van uw gegevens niet om de juiste postcode en huisnummer combinatie in te vullen. Dit geldt ook voor het aantal kamers en de woonoppervlakte. Hiermee krijgt u namelijk een extra nauwkeurig aanbod wat aansluit op uw behoeften.

 

Inboedelverzekering afsluiten

Heeft u met behulp van onze vergelijker een geschikte inboedelverzekering gevonden? Klik dan op de “Bekijk nu” button naast de betreffende verzekeraar. Hiermee komt u op de website terecht van de verzekeraar. Vul hier uw persoonlijke gegevens in om eenvoudig en snel uw verzekering af te sluiten. U ontvangt daarna per e-mail een bevestiging van de verzekeringsmaatschappij.

Wilt u weten voor welk bedrag u uw eigendommen moet verzekeren? Gebruik dan een inboedelwaardemeter. Meer informatie over het te verzekeren bedrag vindt u op de pagina: Onderverzekering.

 

Korting op uw verzekering?

Wilt u op uw inboedelverzekering besparen? Aan de zijkant van de vergelijker vindt u de optie “beveiliging”. Hier kunt u aangegeven of uw woning beschikt over eventuele veiligheidscertificaten, zoals het Politiekeurmerk Veilig Wonen of de BORG-norm.

Om deze veiligheidscertificaten te halen, moet uw woning aan bepaalde voorwaarden en veiligheidsvoorschriften voldoen. Wanneer uw woning aan de vereisten voldoet, kunt u de betreffende certificaten aanvragen. Met deze certificaten krijgt u bij veel verzekeraars korting op de premie.

Benieuwd welke verzekeraars korting geven op de inboedelverzekering? Bekijk dan ons onderzoek woningbeveiliging.

 

Eigen risico en administratiekosten

De goedkoopste inboedelverzekering is niet per definitie de beste optie. Naast de hoogte van de premie en het kortingspercentage zijn er namelijk andere factoren die invloed hebben op uw beslissing.

Een belangrijke factor is namelijk de hoogte van het eigen risico. Het eigen risico is het bedrag dat u (zelf) moet betalen wanneer u een schadeclaim indient. Het eigen risico zorgt ervoor dat verzekerden zelf zorgen voor de veiligheid van hun bezittingen. De hoogte van het eigen risico is kunt zelf bepalen. U kunt hier doorgaans kiezen voor een eigen risico van €0,-, tot een bedrag van €450,- per schade incident.

Sommige verzekeraars vragen bij inschrijving namelijk om een eenmalige vergoeding in de vorm van administratiekosten. De hoogte van dit bedrag verschilt per verzekeraar, maar ligt meestal tussen €0,- en €11,-.

 

Allrisk inboedelverzekering en aanvullende modules

Naast een basisdekking kunt u kiezen voor een allrisk dekking of voor aanvullende modules. Hiermee kunt u uw eigendommen nóg beter verzekeren.

Met een allrisk dekking kunt u bijvoorbeeld het dekkingsgebied verbreden naar wereldwijd, of het maximaal verzekerde bedrag verhogen.

Met aanvullende modules kunt u bepaalde zaken zoals glas en kostbaarheden (sieraden) bovendien extra zaken verzekeren. Als u bepaalde zaken heeft die veel waarde hebben, zijn aanvullende modules aan te raden. Denk naast sieraden aan kunst, kristal, verzamelingen en contant geld.