Glas

Glas inboedelverzekering

Het verzekeren van het glas (ruiten) van uw woning kan op twee manieren. Dit kan vallen onder de opstalverzekering of onder de inboedelverzekering. U mag hier als verzekerde zelf kiezen welke optie u wenst.

Huur woningen

Als u een woning huurt hoeft u glasschade niet in uw inboedelverzekering op te nemen. Glas is namelijk een onderdeel van de woning. Daarom zal de verhuurder dit meestal verzekeren via zijn opstalverzekering. De verhuurder zal daarom schade door storm of brand vergoeden. Maar schade door eigen schuld is voor de rekening van de huurder. Dit moet altijd zijn vermeld in het huurcontract.

Koopwoningen

Bezit u een koopwoning? Dan kunt u zelf bepalen op welke wijze u uw ruiten wilt verzekeren. Voor huiseigenaren is het meestal voordeliger om deze via de opstalverzekering te dekken.

U kunt er ook voor kiezen om een aanvullende glasverzekeing af te sluiten. Hierbij bent u verzekerd tegen glasschade door alle van buitenaf komende onheilen. Let hierbij wel op welke glassoorten gedekt worden. Glas en lood wordt bijvoorbeeld niet altijd gedekt.